37 случая на COVID-19 в област Ловеч

37 случая  са диагностицирани на 1 октомври на територията на област Ловеч  – хоспитализирани са 12, останалите са на домашно лечение и изолация. Това съобщават от РЗИ.

Регистрирано е едно семейно огнище с двама заболели едновременно и три поредни случая в семействата. Останалите нямат епидемиологична връзка помежду си.
Двама от диагностицираните са учители.
За деня няма регистрирани заболели медицински специалисти.
Поради контакт в учебното заведение са карантинирани учениците от една паралелка на СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, ППМГ – гр. Ловеч, СУ „Васил Левски“ – гр. Троян, и две паралелки от СУ „Алеко Константинов“ – гр. Луковит, поради което директорите на учебните заведения са получили предписания с препоръка за прекратяване на присъствените учебни занятия за карантинираните паралелки.
Починалите на 1 октомври от ковид са четирима – жени на 64, 66 и 73 години, съответно от с. Казачево, с. Добродан и гр. Ловеч, и мъж на 65 г. от с Бабинци.
Регистрираната 14-дневна заболеваемост към 2 октомври е 294,6 на 100 хил. население. Общодиагностицираните случаи в областта са 6969. Активните случаи са 428, от които 324 на домашна изолация и лечение и 105 хоспитализирани. Излекуваните лица са 6101, под карантина са 814 души, починалите – 440.
На 1 октомври в област Ловеч са приложени 30 дози от ваксините срещу COVID-19.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button