73 нови положителни случая на COVID-19

73 нови положителни случая на COVID-19 са диагностицирани в област Ловеч на вчерашния 29 октомври,  хоспитализирани са 11, останалите са на домашно лечение и изолация.

Регистрираната 14-дневна заболеваемост за област Ловеч към днес, 30 октомври, е 769,9 на 100 хил. население, съобщават от РЗИ.

Регистрирани са 4 семейни огнища с поредни случаи и 8 огнища с по двама заболели едновременно. Останалите нямат епидемиологична връзка помежду си.
Диагностицирани са един учител и един ученик, които в момента са на дистанционно обучение и преподаване. От медицинските специалисти е регистриран положителен лекар от ЦСМП.
Със заповед на директора на РЗИ в Държавна психиатрична болница – Карлуково, са поставени под карантина две отделения. Лечебното заведение ще организира дейността си по начин за изолация и лечение на положителните пациенти, обслужване от персонал с отрицателни тестове за COVID и лечебно-диагностична дейност при спазване на предписаните противоепидемични мерки.
Случаите са разпределени, както следва:
За община Ловеч – 22 случая: по един от селата Изворче, Горан и Чавдарци и 19 за гр. Ловеч.
За община Троян – 26 случая, от които: по двама заболели от с.Врабево, Голяма Желязна и от с.Черни Осъм, по един заболял от селата Орешак, Чифлик, Калейца и Дебнево. За гр. Троян – 16 новодиагностицирани лица.
За община Тетевен – 7 случая: по два случая от с. Галата и с. Градежница и от гр.Тетевен. Един случай от с. Гложене.
За община Луковит – 10 случая: 6 от с. Карлуково, трима заболели от гр. Луковит и един от с. Торос
За община Ябланица – 2 случая: и двамата от с. Добревци.
За община Угърчин – 4 случая от гр. Угърчин
За общините Априлци и Летница – по 1 случай.
Починалите на 29 октомври са трима – двама заболели от с. Гложене и един от гр. Ябланица. При двама от тях са били налице придружаващи сърдечно-съдови заболявания.
Към 12,00 часа на 30 октомври общодиагностицираните случаи в областта са 8432. Активните случаи са 1063, от които 864 на домашна изолация и лечение и 199 хоспитализирани. Излекуваните лица са 6844, под карантина са 1358 души, починалите – 525.
На 29 октомври в областта са приложени 596 дози от ваксините срещу COVID-19, от които на 22 лица е приложена бустерна – трета доза от ваксините.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button