Двама троянци са в листата на БСП

Двама троянци са в листата на БСП – инж. Младен Богдански и инж. Васил Гадевски . Те са представители от троянската организация на БСП в кандидат – депутатската листа за област Ловеч в 11 Многомандатен избирателен район (МИР).  И двамата са общински съветници в групата на „БСП за България“

Областното ръководство на БСП Ловеч днес проведе  заседание и   обяви  листата  на кандидат-депутатите за 47-мото Народно събрание.

Както съобщихме по-рано  водач на листата ще е  Вяра Емилова Йорданова – организационен секретар на БСП.
2. Минчо Казанджиев – Ловеч
3. Инж. Младен Богдански –  Троян
4. Христомир Маринов –  Тетевен
6. Инж. Васил Гадевски – Троян
7. Детелина Лазарова –  Ябланица
9. Събчо Лале –  Априлци
10. Тихомир Мирчев – Угърчин

5-то и 8-мо  място са  за коалиционни партньори и представители на гражданската квота

Както е видно няма представители на Луковит и Летница. Да припомним, че на изборите през  месец юли водач на листата бе Ирена Анастасова – зам.-председател на БСП , а на трето място бе д-р Валентина Александрова. Най -много гласове получи Минчо Казанджиев, който е председател на ръководството на БСП Област Ловеч.

Кои са  представителите на Троян?

Един млад, много полезен за общината и необходим за работата на бъдещия Общински съвет е младият инженер -лесовъд е Младен Богдански.
Завършил СУ „Васил Левски“, Троян, а бакалавърска степен – в Лесотехническия университет – София (специалност „Горско стопанство“). Магистратурата му допълва и разширява знанията му – тя е по „Ловно стопанство“. А любовта към родния край и проблемите на неговата природа определиха и темата на докторантурата, която предстои да защити – „За буковите гори в Централна Стара планина“…
„Ще търсим по-високо развитие, доходност и контрол от стопанисването на горите. И в момента една от ценните инициативи на община Троян беше създаването на общинското звено „Земеделие и гори“ – в резултат от неговата работа приходите на общината от стопанисването на собствените ѝ гори се се увеличили 5 пъти. Но за правилното устойчиво стопанисване на общинските гори ще е необходим професионализмът на държавното лесничейство.
Ще търсим по-високо развитие, доходност и контрол от стопанисването на горите.“

Макар и съвсем млад, инж. Васил Гадевски е добре познат на Троян и на троянци.  Усмихнат и доброжелателен, ангажиран с каузи, общински съветник в групата на „БСП за България“.  През миналата година беше избран за председател на Младежката организация на БСП на област Ловеч.

Средното си образование е завършил в СУ „Васил Левски“, Троян, а висше – в Лесотехническия университет (и бакалавърската, и магистърската степен са в специалност „Технология на дървесината“).

В момента е програмист в „Гадевски“ ООД.

Той споделя: „Разбира се, че демографската криза е белязала и нашата община, а към грижите за най-малките всички сме особено чувствителни. Много са посоките, в които вече два мандата бяха насочени усилията (и детската кухня, и работата на Фонда за асистирана репродукция, и – най-общо казано – изпълнението на ежегодните планове за младежта). Важна придобивка на града и на много села са местата, на които децата могат да играят, но в тази посока трябва да се продължи.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button