Каратеките от „Атнес“ спечелиха 12 медала в Русе

Олимпийската шампионка Ивет Горанов участва в БНКупа в Русе

Каратеките от „Атнес“  Троян участва с 15 участника на Българската национална купа по карате   (БНФКарате) .  Състезатели  от 27 клуба  взеха участие в дисциплините Ката и Кумите – индивидуално и отборно. Бойният дух и техника, на които станахме свидетели в много от битките, бяха ясен показател, че всички дойдоха подготвени и с желание за победи.

Състезателите на „Атнес“  от Троян завоюваха три златни, седем сребърни и 2 бронзови медала. Отлично се представиха Рени Димитрова, Виктория Инковска, Симеон Дерменджиев, Сияна Йорданова, Елена Маркова, както и останалите от клуба.

С най-много медали са  – Спортен клуб Цанев с 20 първи, 16 втори и 20 трети места., Карате клуб Шурикен – 17 първи, 11 втори и 17 трети места и  Карате клуб Самурай – 15 първи, 9 втори и 13 трети места.

Участието на Олимпийската шампионка Ивет Горанова на Националната купа по карате само по себе си беше голяма мотивация. Гордостта на българското карате беше център на внимание от малки и големи каратеки, а на откриването на състезанието в събота й беше връчен официално сертификат за 2 Дан лично от Президента и Вицепрезидента на Българска Национална Федерация Карате. Тя защити степента месец след Олимпийската титла в Токио на традиционния международен летен лагер в Кранево.
Националната купа по карате за всички възрасти се проведе на 2-3 Октомври в ОЗК Арена Русе. Състезанието бе под патронажа на Кмета на града г-н Пенчо Милков и съдействието на Община Русе. Специални гости бяха Октавиан Амзулеску и Кристиан Богза – Президент и Вицепрезидент на Румънската Карате Федерация, както и членове на ръководството на БНФК: Президента Алексей Петров, Вицепрезидента Русалин Русалинов и генералният секретар Борис Николов.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button