Катаджии задържаха пийнал троянец

Катаджии от Районното управление на МВР (РУ) Троян  задържаха 47-годишен  да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила.  Взета е проба с   с помощта на техническо средство Дрегер  на 07 октомври около 09.50 ч.,

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Вчера, около 21.00 ч. в с. Борима автопатрул на РУ Троян е спрял за проверка лек автомобил, като служителите са забелязали, че непосредствено преди това от превозното средство е изхвърлена опаковка.

В хода на последвалата проверката е установено, че водач е 18-годишен младеж, който е неправоспособен, а в изхвърленото до автомобила пакетче се съдържа суха, тревиста маса – канабис, с бруто тегло 2 грама.

По случая е образувано досъдебно производство, а младежът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление на Троян и работата продължава.

Полицейски операции
Луковит – на 07 октомври служители на РУ Луковит са провели специализирана полицейска операция, в хода на която са извършили проверка на 34 лица и 29 МПС, като за установени 18 нарушения са съставили 13 глоби с фиш и 4 акта по ЗДВП.
Ябланица – проверени от полицейските служители на 32 лица и 32 МПС, като за констатирани нарушения са съставили 24 глоби с фиш и 4 акта по ЗДВП.
Тетевен – полицаи са извършили проверка на 42 лица и 36 МПС и са съставили 10 акта и 11 глоби с фиш за нарушения на ЗДВП.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button