МБАЛ Троян ще ремонтира своето Covid отделение чрез проект

МБАЛ Троян    „Д-р Георги Стоев-Шварц“  ще ремонтира своето Covid отделение чрез проект по проект на Министерството на здравеопазването.
Средствата се предоставят на Многопрофилна болница за активно лечение по процедура „Мерки за справяне с пандемията“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Критериите за включване на болниците бяха публикувани на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

В лечебното заведение ще бъдат реализирани строително-монтажни дейности и ще бъдат доставени машини и съоръжения, нуждата от които е идентифицирана от самите болници и одобрена от експерти в Министерството на здравеопазването.
С изпълнението на предложените дейности ще бъдат изградени изолирани помещения в болничната инфраструктура, изолирани асансьори за превозване на пациенти с Covid-19, ще бъде увеличен капацитетът на инсталациите за медицински газ (кислород, вакуум и сгъстен въздух), както и ще се осигурят генератори на мощност с цел гарантиране на непрекъснатост на работата на животоподдържащата медицинска апаратура, газови инсталации и други.
Отделно от това, Министерството на здравеопазването ще предостави пакет от медицинска апаратура и медицинско оборудване, необходими за осигуряване на по-добър достъп, диагностика и лечение на пациенти с коронавирусна инфекция.

Освен троянската общинска болница  още 14 лечебни заведения в България ще ремонтират своите Covid отделения по  този проект  и  сключват споразумения за партньорство с МЗ,

1. МБАЛ – Поморие ЕООД, гр. Поморие;
2. МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ ЕООД, гр. Свищов;
3. МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ ЕООД, гр. Момчилград;
4. МБАЛ „Ботевград“ ЕООД, гр. Ботевград;
5. МБАЛ“ Елин Пелин ЕООД, гр. Елин Пелин;
6. МБАЛ- Своге ЕООД, гр. Своге;
7. МБАЛ –Левски ЕООД, гр. Левски;
8. МБАЛ – Никопол ЕООД, гр. Никопол;
9. МБАЛ „Света Екатерина“ ЕООД, гр. Димитровград;
10. МБАЛ – Бала Слатина ЕООД, гр. Бяла Слатина;
11. МБАЛ-Първомай ЕООД, гр. Първомай;
12. СБАЛПФЗ – Стара Загора ЕООД, гр. Стара Загора;
13. МБАЛ – Троян ЕООД, гр. Троян;
14. МБАЛ – Павликени ЕООД, гр. Павликени;
15. МБАЛ – Червен бряг ЕООД, гр. Червен Бряг.

Източник
Министерството на здравеопазване

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button