Мустафа Карадайъ е кандидат – президент на ДПС

Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова са кандидатите на ДПС за президент и вицепрезидент, съобщи на брифинг пред Централната избирателна комисия Юнал Лютфи от ДПС цитирано от БНР

Днес кандидат- президентската двойка на ДПС се регистрира в ЦИК за участие в изборите. Документите бяха внесени от членове на Централното оперативно бюро /ЦОБ/ Юнал Лютфи, Емел Етем, Йордан Цонев, Халил Летифов, Ахмед Ахмедов. Пред медиите Юнал Лютфи коментира, че това е един исторически ден за ДПС и заяви, че ДПС издига изключителен президент, популярен, последователен, предвидим, в който може да се инвестира доверие.
Той отбеляза, че Искра Михайлова не е член на ДПС, евродепутат, заместник-председател на Групата „Обнови Европа“, изключително авторитетен ръководител в ЕП.
Според него Движението е трябвало да издигне по-рано свой кандидат за президент.
ДПС през тези тридесет години се оказа една изключително важна партия в политическото изграждане на Демократична България от 90-та година до днес, посочи Лютфи. По думите му това е най-стабилната, най-предвидимата, най-сериозната партия, която има високи оценки от Европа и от света. „Най-важното, ние се ползваме с авторитет вече не само сред нашия традиционен електорат, но и много български граждани вярват и имат голямо доверие на ДПС“, каза Лютфи.
На въпрос не рискува ли ДПС ролята си на балансьор в политиката, Лютфи посочи: „Ние вече играем сериозно да участваме във властта и без ДПС трудно би се направило сериозно, трайно, стабилно правителство“, отбеляза той.

Източник
БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button