Николай Нанков отново води листата на ГЕРБ

Николай Нанков –  областен координатор на ПП „ГЕРБ“ Ловеч отново ще е водач на листата за 11 МИР Ловеч, съобщават от пресцентъра на ПП „ГЕРБ“. Оттам посочват, че до утре, 11 октомври, окончателно ще бъдат утвърдени и целите листи във всичките 31 многомандатни избирателни района.

Лидерът на партията Бойко Борисов ще води две листи – тази в София-град (25 МИР) и в Пловдив-град (16 МИР), Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ в 46-ото НС ще води също две листи – тази в Разград и Русе, бившият здравен министър Костадин Ангелов ще е водач на листите във Варна и Велико Търново, а Красимир Вълчев ще води листите в Стара Загора и Шумен. Заместник-председателят на партията Томислав Дончев ще води листата в Габрово, а Даниел Митов в 24-ти МИР София град.
Във Видин водач на листата ще е заместник-председателят на 46-ото НС Росица Кирова. В Бургас водач на листата ще е Любен Дилов, а в Благоевград – Росен Желязков, във Враца – Петя Аврамова, в Ловеч – Николай Нанков, Добрич – Деница Сачева. Председателят на 44-то НС Цвета Караянчева ще води листата в Кърджали, а Делян Добрев – в Хасково. Председателят на СДС Румен Христов ще води листата в 23 МИР София град.

Роден 19 декември 1983 г. в Априлци. Николай Нанков завършва средното си образование в Плевен. Следва „география и геология“, а след това и магистратура по „Регионално развитие и управление“ в Софийският университет „Св. Климент Охридски.

Започва професионалната си кариера с в частния бизнес, където се занимава с разработване, управление и изпълнение на проекти, финансирани от Европейския съюз.  С решение № 683 на Министерски съвет от 19 август 2009 г. е назначен за Областен управител на област Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button