Нови 26 случаи на COVID-19 в област Ловеч

Нови 26 случая  са диагностицирани на 2 и 3 октомври на територията на област Ловеч  – хоспитализирани са 13, останалите са на домашно лечение и изолация, съобщават от РЗИ.

Двама от заболелите са поредни случаи в семейството. В двата почивни дни са доказани положителни пет медицински лица, от педагогически персонал няма. Поради положителни резултати за COVID-19 от хоспитализирани пациенти и медицински персонал със заповед на директора на РЗИ –Ловеч, е карантинирано отделението по нервни болести при МБАЛ – Тетевен. То преустановява дейността си за 14 дни и пациентите, нуждаещи се от стационарно лечение, се пренасочват за прием към болниците в Ловеч, Троян или Луковит.
Случаите са разпределени, както следва: за община Ловеч – 5 – в с. Казачево, в с. Пресяка – двама, и в Ловеч – също двама, за община Троян – също 5 случая – с. Балканец, с. Балабанско и трима от Троян, за община Тетевен – 11 – с. Български извор, с. Глогово, с. Галата и 8 заболели от Тетевен, за община Луковит – 3 – с. Дерманци и два за с. Петревене, за община Ябланица – 2 – с. Брестница и Ябланица.
Починали от COVID-19 са четирима – от Тетевен, Троян, с. Горско Сливово и с. Лисец.
Регистрираната 14-дневна заболеваемост към 4 октомври е 288,9 на 100 хил. население.
Общодиагностицираните случаи в областта са 7005. Активните случаи са 431, от които 323 на домашна изолация и лечение и 108 хоспитализирани. Излекуваните лица са 6128, под карантина са 797 души, починалите са 446.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button