Област Ловеч продължава да е в тъмночервената област

Област Ловеч продължава да е в тъмночервената област с диагностицираните  103 нови положителни случая на COVID-19 в областта, съобщават от РЗИ .

На 28 октомври на територията на област Ловеч са диагностицирани 103 случая на COVID-19, съобщават от РЗИ. За лечение в лечебно заведение за болнична помощ са 13, останалите са на домашно лечение и изолация. Регистрира се висока огнищност в семействата, като шест от заболелите са поредни случаи в семейството, девет семейства са с по двама заболели едновременно и едно семейство с трима.

За община Троян – 24 случая –за  Орешак –  двама, по един от  Балканец, Борима,  Гумощник,  Балабанско и 18 за града.
От педагогическия и непедагогическия персонал са заболели трима учители и един възпитател от учебни и детски заведения в гр. Тетевен, гр. Луковит, гр. Угърчин и с. Катунец. Под карантина са учениците от една паралелка на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Угърчин, и ДГ „Светулка“ – с. Катунец
От медицинските специалисти са заболели четирима – помощник-фармацевт в гр. Ловеч, парамедик от ЦСМП, санитар в Дом за стари хора в гр. Априлци и лекар в лечебно заведение от гр. Плевен. Предприетите противоепидемични мерки са в семейните огнища и съобразени с контактите им по месторабота.
Починалите от ковид и по други причини с ковид в областта за 28 октомври са четирима – от гр. Ловеч и от селата Каленик, Прелом и Деветаки. Трима са били с придружаващи сърдечни заболявания, диабет, белодробни и бъбречни заболявания.
На 28 октомври в имунизационните пунктове и в кабинетите на общопрактикуващите в област Ловеч са приложени общо 593 дози от ваксините срещу COVID, с първи прием са обхванати 384 лица, бустерна доза са получили 209.
Регистрираната 14-дневна заболеваемост към 29 октомври е 755,2 на 100 хил. население и запазва тенденцията за непрекъснато и плавно нарастване.
Общодиагностицираните случаи в областта са 8349. Активните случаи са 993, от които 802 на домашна изолация и лечение и 191 хоспитализирани. Излекуваните лица са 6833, под карантина са 1357 души, починалите са 523.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button