Първите граждани в община Троян с подарък

По традиция  Община Троян отбеляза Деня на българската община с изненада към първите посетители на центровете за услуги за гражданите в Администрацията.

Те получиха символични подаръци от секретаря на общината  Цветелина Калчева и  началникът на отдел“Услуги с гражданите“  Анита Маринова като жест на уважение и знак за това, че ролята на гражданското общество е определяща във взимането на всички решения, касаещи добруването на общността.
Днешният 12 октомври е Ден на българската община и местното самоуправление в България. Исторически датата е свързана с публикуването през 1882 г. в брой 117 на „Държавен вестник” на Закона за общините и градското управление. Решение за обявяването на 12 октомври за Ден на българската община е взето по предложение на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).
По случай  този празник кметът  на община Троян Донка Михайлова поздрави  всички служители на Администрацията, и им благодари за усилията, които полагат в работата си, водени от интереса на жителите на общината. тя също отправи поздрав и към колегите си в другите общини.

Знам, че за много граждани думата „Община“ се отъждествява с намусена леля, която се отнася към тях с досада и неприязън. Но знам и за колко почтени и отговорни експерти работата в общината е отговорност, мотивация да се квалифицираш постоянно, безсънни нощи и желание да направиш най-доброто. Последните десет години от живота ми местното самоуправление е моя професия. И неусетно се превърна в моя житейска кауза. Работата ми в Община Троян е денонощна отдаденост и отговорност. И така е за хиляди хора в 265 български общини – тези хора, които бяха единствените прекрачващи прага на самотните и лежащо болни в здравната криза; онези, които са на терен в кризисни и бедствени ситуации; хората, автори на иновации в стремежа си за по-интелигентни и по-зелени градове… Да, не всички са такива – като във всички професии.“

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button