Полина Цанкова-Христова – кандидат вицепрезидент

Полина Цанкова-Христова  – дъщерята на  троянски баскетболист  от миналото –  Цветослав Петров – Цяфа –  е кандидат вицепрезидент заедно с  председателя на ПП „Воля“ Веселин Марешки.

Марешки е кандидатът на „Воля“ за държавен глава. От щаба на партията внесоха документите за регистрация в Централната избирателна комисия.

Негов вицепрезидент е Полина Цанкова, инженер по образование, зам.-председател на Комисията по външна политика в 44-ото Народно събрание.  Полина е родена  на 17.07.1977г. . Владее английски и руски.

Баща й е един от славните троянски баскетболисти от близкото минало,  член на Управителния съвет на Баскетболен клуб „Чавдар“ Троян .

„Сега е моментът властта да се даде на народа, защото на следващите президентски избори през 2026 г. държава може и да няма, а народът да се е изнесъл”, коментира Марешки.

Според троянска медия „троянската връзка“ във „Воля“ си има обяснение. Веселин Марешки също има  с Троян и  по-точно от манастирското село Орешак, родно място на бащата на Веселин Марешки.

В листата на ПП“Воля“ за 11 Многомандатен район Ловеч са : Силвия Христова Костадинова, Светла Стефанова Шейретова- Тодорова, Мирослав Събчев Колев, Цветомира Тодорова Баровска и Биляна Василева Маринова.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button