Радев: възможно най-бързо връщането на децата в училище

Радев  заяви на среща с министрите от кабинета на Стефан Янев- „Считам, че затварянето на държавата е крайна мярка и това беше причината да подкрепя предложението на управляващите за въвеждането на зеления сертификат”, цитирано от Троян експрес и областта.

Проф. Денков – министър на Образованието и науката: Докато не осигурим безопасност в училищата, няма да върнем децата в клас

„За мен животът на народа е по-важен от изборния резултат, който ще понеса със смирение. Въпреки високата цена подкрепих вашето решение, защото то дава свобода на избор и оставя икономическия живот отворен. Начинът на въвеждане на тези мерки търпи сериозна критика. Не беше дадено достатъчно време тези мерки да се адаптират. Разбираемо е това да предизвика стрес и възмущение у хората”, добави Радев.

Според него приоритет трябва да бъде връщането на малките деца в класните стаи. Освен това той поиска от министрите тестовете наистина да бъдат безплатни, а не както хората вече са се оплакали, че за тестове плащат между 15 и 40 лв. Също така призова министрите и за решение за хората, които имат много антитела, но нямат сертификати.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button