С усмивка се ражда доброто – песен на троянските славеи

С усмивка се ражда доброто – песен изпълнена от солисти на Вокална студия „Гласове“  при НЧ „Наука -1870“ Троян бе записана в студио и тази неделя ще се сдобие и с видеоклип.

Свързани статии

Песента е по музика на Ивайло Терзиев, текст на Мария Маринова и аранжимент на Руслан Карагьозов.  Това е първото участие на троянци като изпълнители на песен от Националния фестивал „Детска мелодия на годината“ и вълнението им е разбираемо. След снимките на видеото ще се убедят колко е забавно да си участник в този единствен по рода си фестивал, който дава сцена за ярка изява на талантливите български деца и младежи и увеличава всяка година с 14 съвременните нови авторски песни за деца. Фестивалът дава шанс на нови автори, да покажат своя музикален или поетичен талант и е място за творческа среща на най-популярните ни автори на музика и текстове за подрастващите.

Авторите на песните са поощрени с възможността да разделят награден фонт от 9000лв, след вота на 14 членното национално жури. Половината жури е съставено от именити композитори, поети, певци и вокални педагози, а другата половина се състои от млади изпълнители – деца и младежи, с изявен музикален или певчески талант, или изпълнители на песен с награда в предишни издания на фестивала. Съставът на журито е различен всяка година и се пази в тайна до гала-концерта. Дори членовете на журито не знаят един за друг, преди да видят протоколите с крайния вот. Тази тактика е част от стратегията ни за справедливост при оценяване и равнопоставеност на 14-те песни, които се допускат до участие всяка година. С песните от четвъртата ДЕТСКА МЕЛОДИЯ, на които сега се снимат видеоклипове, общия брой на новите песни с видеоклипове ще стане 56.

Песента „С УСМИВКА СЕ РАЖДА ДОБРОТО” олицетеворява сякаш идеята на създателите на фестивала – да се твори добро с усмивка и с красива музика. Успех на песента и нейния творчески екип – ИВАЙЛО ТЕРЗИЕВ, МАРИЯ МАРИНОВА И РУСЛАН КАРАГЬОЗОВ!
Успех на  славеи от Студия „ГЛАСОВЕ“  Троян с хубавото време за снимки тази неделя! Надяваме се и шадраваните в центъра на града да се включат в снимките с красиви водни каскади

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button