Сдружение „Троян в бъдещето“ ще получат финансова подкрепа от Лидл

Сдружение „Троян в бъдещето“, Троян  ще получат  финансова подкрепа от Лидл България в Северозападна България. Сдружението  е избрано и сред  23-те  проекта на граждански организации.

Успешното взаимодействие между граждани и местна власт чрез обществените форуми води до неочакван резултат – Консултативният съвет за младежки политики  в Троян се регистрира като неправителствена организация. Създаден в началото на 2013, той включва близо 30 представители на училища, НПО, спортни клубове и други организации. Въпреки големия си брой, членове те заседават поне веднъж месечно. Освен изготвянето на мнения и предложения до общинската администрация, съветът започва да провежда собствени инициативи в областта на младежките политики и дейности.

Проектът „Ти и Lidl за по-добър живот“ ще финансира граждански проекти в Северозападна България
Спортна и социална интеграция на младите и намаляване на пластмасата са сред темите, които ще получат подкрепа от Лидл България в Северозападна България
От  Лидл България съобщават още, че  ще подкрепи 23 проекта на граждански организации от цялата страна в четвъртото издание на инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“. Фондът, който компанията ще дари тази година, възлиза на 170 000 лв., като всеки проект ще получи финансиране до 10 000 лв. и ще бъде реализиран в рамките на 12 месеца през 2022 г.
„На първо място бих искала да благодаря на всички 139 организации, които разпознаха Лидл България като надежден партньор за подкрепа. Най-искрено поздравявам от името на Лидл България и екипите на тези 23 граждански организации, които ще получат финансиране. Пожелавам ви с много желание и отношение да реализирате своите идеи, да дадете своя принос в подобряването на средата и качеството на живот във вашите местни общности и през следващата година да заемете своето място в Картата на въздействието на „Ти и Lidl за по-добър живот“ с отличните резултати, които вярваме, че ще постигнете“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Пълен списък с одобрените за финансиране проекти в региона и в цялата страна може да бъде открит на: https://bit.ly/3lAgMGU
Програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“ за четвърта поредна година подкрепя проекти в три тематични направления – образование, околна среда и култура и историческо наследство. Благодарение на тази инициатива за три години от 2017 г. насам Лидл България успя да финансира 73 проекта в 66 населени места в България с фонд, възлизащ на над 545 000 лв., достигайки до близо 260 хиляди човека. „Ти и Lidl за по-добър живот“ се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.
За Лидл България
Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 108 магазина в 50 града и над 3200 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button