Троян бе тема в „Последният печели“ на БНТ

Троян бе тема във третия – финален кръг на  „Последният печели“ на БНТ на 22.10 от 19:00 часа. По това време по БНТ1 се излъчи забавно-познавателно, семейно куиз шоу  „Последният печели“.

Една от темите в третия кръг бе „Троян„. Тя беше избрана от Талита – единия финалист – за противника си –  четирикратния победител в играта – Момчил Александров (военослужещ)

Той отговори на  правилно  на 5  въпроса,  на 3 – пасува, и на 1 – сгреши. Верните отговори бяха от какво се прави ракията в Троян , от какви сливи, футболния отбор на града как се казва и дали балканския град е бил опожаряван. Сгреши на въпроса – коя река минава през нашия град. Вместо Осъм  каза Вит. Последният въпрос от 10-те приготвени от Горанов бе какво превозно средство има на паметника на Иван Хаджийски в града.

Момчил не можа да отговори на въпросите –  кой български патриарх е погребан в Троянския манастир (Максим), в кое троянско село се намира Националното изложение на художествените занаяти (Орешак) и за Беклемето. За съжаление обаче и Талита се затрудни с отговорите

„Последният печели“ е забавно-познавателно, семейно куиз шоу, в което участват четирима играчи. Състои се от три кръга с различни сфери на познанието, в които въпросите са с различна точкова стойност. След края на всеки кръг отпада по един участник, а победителят печели правото да се състезава и в следващия епизод и играе, докато някой друг не успее да го победи.

„Последният печели“ е формат, непознат досега на българските зрители.

Предаването може да  се гледа всеки ден от понеделник до петък, точно в 19:00 ч. по БНТ1.

Водещ е поп и оперен певец Орлин Горанов.

Във видеоматериала ще чуете троянския отговор на Момчил.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button