Училищата от Ловеч и Луковит минават на онлайн обучение

Тетевен и Априлци на 50%, Троян, Угърчин и Ябланица -засега са на присъствено обучение

Училищата от Ловеч и Луковит прекратяват присъственото обучение,  Тетевен и Априлци преминават на 50 % , съобщи за Троян експрес и Областта, Еленко Начев – началник на РУО Ловеч

Във връзка с получена заповед от Регионалната здравна инспекция (РЗИ)  – Ловеч, заради нарасналата 14-дневна заболеваемост за област Ловеч към 19 октомври, която е 472,7 на 100 хил. от Регионалното управление на образованието (РУО) Ловеч съобщават, че училищата на териториите на общините Ловеч и Луковит ще прекратят присъственото обучение. Учебните занятия ще се провеждат дистанционно или обучение в електронна среда считано от 21.10 – 29. 10. 2021 г.
Общините Тетевен и Априлци имат заболеваемост от 500 до 750 . За тях присъствените учебни занятия ще се преустановят на 50% считано от периода 21.10. – 5.11.21 г., като присъственото обучение ще се осъществява по график
Общините Троян, Угърчин и Ябланица засега не са достигнали тъмночервената зона, но се наближава се границата от 500 на 100 хил. и не е наложително училищата да минават на обучение в електронна среда или ротационно обучение.

Вчера, 19 октомври, в областта са диагностицирани 104 случая. Хоспитализирани са 19, останалите са на домашно лечение и изолация. 29 лица са от 15 семейни огнища, останалите нямат епидемиологична връзка помежду си.
Няма новодиагностицирани медицински лица. Под карантина като контактни лица са поставени три паралелки от гр. Ловеч. Новодиагностицираните ученици са 13, учителите са 7 – трима в гр. Ловеч, двама в гр. Луковит и по един в гр. Тетевен и с. Голяма Брестница. При проучването е установено, че при 10 от учениците и при учителите не се налагат допълнителни мерки освен в семействата.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button