Безплатни очни прегледи за диабетици в Троян

Безплатни очни прегледи за диабетици се осъществиха в Троян  на 25.11.2021 г. от 9 ч. до 16,30 ч. с логистичната подкрепа на общинска администрация Троян.

„Българска Асоциация Диабет“ осъществи безплатни очни прегледи на 65 лица с диабет от Община Троян, по съвместен проект с „Bayer Bulgaria EOOD“. Специализираната апаратура в мобилния кабинет е предоставена от Bayer, а прегледите са извършени от д-р Пламен Цветков, специалист по очни болести и микрохирургия на окото в Специализирана очна болница и Медицински център „Пентаграм“ гр. София.

При огромен интерес на 12 юли т. г. преминаха безплатните очни прегледи в Троян. Инициативата се провежда в рамките на Националната скринингова кампания “ Зрението е всичко! Прегледай се!“, организирана от Българския лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България.

Целта на кампанията е да се подпомогне диагностиката на най-честите социално-значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата за очното здраве.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button