Илия Луков ще весели троянци на Нова година

Принцеса Елза ще присъства на запалването на Коледните светлини

Илия Луков ще весели троянци на Нова година, а  Принцеса Елза ще присъства на запалването на Коледните светлини, съобщават от общинска администрация

На предстоящите Коледни и Новогодишни празници в нелеката 2021 година община Троян е предвидила програма, съобразена с противоепидемичните мерки, но и с желанието да върне Коледния дух и усмивките на хората.

Тържествата ще стартират със запалване на Коледните светлини на 6 декември от 17.30 часа, като половин час преди това най-малките ще могат да се снимат с популярната филмова героиня принцеса Елза от „Замръзналото кралство“. Програмата ще продължи с изпълнение на вокална група „Щурче“ при ЦПЛР с ръководител Надежда Бурева и на деца от ДГ „Мир“ с директор Таня Генова, както и със специалното огнено шоу от Спортен клуб „Дивинитас“.

На 21 декември ще стартира Коледен базар, който ще продължи до 31 декември. В специални дървени къщички, осигурени от Община Троян и Национално дружество „Традиция“ или в шатри, осигурени от производители, търговци и занаятчии от региона ще могат да се предлагат тематични празнични стоки и изделия.

По-подробна информация за условията за участие, както и за възможността да се подаде заявка, може да се открие на сайта на община Троян – www.troyan.bg. Срокът за изпращане на заявките е до 17.00 часа на 10.12.2021 г.

За доброто настроение в дните на Коледния базар с кратки програми ще се погрижат НЧ „Наука -1870“ – Троян, Общински младежки духов оркестър, НЧ „Развитие -1898“, с. Орешак и НД „Традиция“.

Новата 2022 година ще посрещнем на площад „Възраждане“ в 24.00 часа с традиционната кметска наздравица, празнична заря и концерт на Илия Луков, който ще даде началото и на новогодишното хоро.

Източник
Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button