Кацаров: Няма да има локдаун

Кацаров – министър на Здравеопазването съобщи, че  „Няма да има локдаун. Данните от последната седмица сочат намаляване на броя на заразените и подобряване на епидемиологичната ситуация“. Това каза на брифинг министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

„Мерките, които предприехме, с въвеждането на зеления сертификат преди две седмици, дадоха своя резултат. Благодаря на всички наши сънародници, които приеха изискванията, спазваха ги и се държаха като европейци“, заяви Кацаров.

По думите му намаляването на броя на заразените с COVID-19 е всеобщ успех.

„Ние не сме залагали на страха и не сме се опитвали да плашим хората“, подчерта министърът.

„От две седмици започна спад на темпа на нарастване на заболелите. След това започна и намаляване на новозаразените. Броят на хоспитализациите също е намалял. Зеленият сертификат активизира имунизациите у нас. Усилията обаче трябва да продължат. Постоянната мярка става не тестването срещу коронавирус, а ваксинацията”, допълни проф. Мира Кожухарова.

Здравните власти обявиха още, че в България ще се ползват моноклонални антитела за лечение на пациенти с COVID-19, които не са хоспитализирани, според Дарик Радио , цитирани от Троян експрес и областта.

Източник
Дарик радио

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button