Корнелия Нинова подава оставка като лидер на БСП

Корнелия Нинова подава оставка като лидер на БСП. Това съобщи самата тя на пресконференция днес,  във Фейсбук, цитирано от Троян експрес и Областта.com.

„Поемам цялата отговорност, не обвинявам никого. Вината е само моя и тя е, че мълчах. Това е моята вина и я поемам като подавам оставка като председател на Българската социалистическа партия”, обяви Нинова.

Нинова съобщи, че Инициативният комитет, издигнал Румен Радев за президент, служебното правителство, чрез говорителя му Антон Кутев и членове на Националния съвет на БСП

Като „абсолютна изненада” Нинова определи факта, че оставката ѝ иска служебният кабинет, чрез говорителя си Антон Кутев. „Абсолютна изненада е и, че Инициативният комитет на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова ми искат оставката”, допълни тя, като им предложи да не се занимават с партийно строителство.

Относно съставянето на кабинет, Нинова коментира, че е получила обаждане от Кирил Петков и Асен Василев с покана за преговори. „Приехме я, в момента уточняваме как ще се срещнем. В този разговор си казахме, че първо ще сложим програмите си, ще търсим общите неща и обединение. След това ще работим във формат на експертни групи”, заяви лидерът на столетницата.

Данните към момента при над 99% обработени протоколи сочат, че БСП ще бъде четвъртата сила в Народното събрание . Този резултат на пресконференцията Нинова определи като „катастрофален”.

Да напомним, че оставки подадоха лидерите на „Да, България“ и „Зелено движение“ , ВМРО – БНД,  и на  други партии.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button