Мъжки карго панталони – каква материя да изберете?

В удобния мъжки гардероб има един модел панталони, които заслужават специално внимание – карго панталоните. Те са предназначени за онези моменти, в които се изисква много подвижност, клякане, катерене и издръжливост от мъжа. Но са и за моментите, в които човек иска просто да се разположи удобно и да има джоб, в който да носи личните ви вещи и телефона. Такива са карго панталоните – удобни, меки, практични. Ето какво да имате предвид, когато избирате вашите нови мъжки карго панталони.

Материи

Памук

Най-често карго панталоните се произвеждат от памук и различни памучни блендове с еластични материи. Памукът е мек, дишащ плат, a добавките на сътвременни тъкани като еластан помагат на карго панталоните да запазят формата си и да още по-удобни при носене.

Еластан

Еластанът, известен още като спандекс в Америка, е еластична материя, широко използвана в текстилната индустрия. Харесван е толкова заради следните своите качества: разтеглив, лек, не се свива, не променя формата си, дишащ.

От еластан се призвеждат много от професионалните облекла – от триката на балерините и спортистите до екипирковката на алпинистите.

Ето защо често еластанът е предпочитан за производство и на карго панталони – той най-добре изпълнява на практика заложените в идеята за карго панталоните качества.

Платно

Така нареченеата канава не е само основа за красиви картини, но и здрав плат за изработка на работни дрехи, раници и карго панталони. Този плат е мек, нишките са стегнато изплетени и това го прави издръжлив на разкъсвания и протъркване. Карго панталоните от този материал първоначално може да изглеждат твърди, но след няколко изпирания омекват и стават много приятни за носене.

Деним

Когато става дума за издръжливост и стил едновременно, няма как да не споменем денимът – платът, от който се правят дънките. Но не само те се правят от деним. Щият се още якета, рокли, поли и, разбира се, карго панталони.

Те спокойно могат да се носят и в града, защото изглеждат добре. Няма да ви подведат, ако си търсите и издръжливи работни панталони. Денимът и карго панталоните просто са създадени да съществуват заедно.

Как да изберете правилния модел карго панталони за вас

Все повече хора поръчват дрехите си онлайн, така че е важно да знаете точния си размер. Отделете време да измерите със сантиметър обиколката на кръста, дължината на външната и вътрешната страна на краката до петите и разстоянието от пъпа до края на чатала.

„Въоръжени“ с тези мерки, лесно ще разберете какъв е вашият размер, като сравните цифрите на коя буква (S,M,L, XXL) или номерация съответстват.

Макар да имат като цяло един и същи дизайн – прави крачоли и странични джобове, карго панталоните се различават леко един от друг.

Класически

Панталонът трябва да ви стои свободно, малко под пъпа, без да ви притиска. Дори можем да кажем, че не трябва да усещате, че е на вас.

Спортен

Карго панталоните са супер удобни и за спорт. Изработени са от еластичен плат и крачолите им се стесняват в глезените, за да не пречат на движението.

Свободен модел

Те са за мъже, които „си тежат на мястото“. Имат повече плат на седалището и крачолите, за да осигурят комфорт при сядане и клякане.

Който и да е вашият модел, със сигурност ще го откриете на Bolf.bg

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button