Момчета и момичета от ФК „Чавдар“ Троян с победи

Момчета от Футболен клуб „Чавдар“ Троян разгромиха съперниците си от едноименния отбор от град Севлиево с 8:2.

Момичетата до 15 години заеха второ място в турнир, заради по-лоша голова разлика.

Вчера се състоя среща от поредния кръг на първенството по футбол  Зонална група Велико Търново за деца  на стадион „Чавдар“ Троян.

Домакините от троянския футболен клуб разгромиха своите набори с 8 гола . Вратарят на троянци удържа атаките на севлиевци, но допусна два гола във вратата си, като вторият гол бе от дузпа.

Мачът бе почти равностоен. Капитанът на отбора на ‘Чавдар“ Троян сподели камерата на репортер на Троян експрес, че техните съперници са били по-слаби, играта на съотборниците му била по-добра, организирана. Имало е спойка  между всички. Не е имало нужда от много думи, за да се разбират за подавания.

Момчетата преди този мач победиха отбора на „Локомотив“ Горна Оряховица и загубиха „“Чумерна“.

Момичетата до 15 години , водени от Димитър Колев и Владислав Трифонов  заеха втора позиция на турнир по футбол.

Най-новото в регламента при момичетата е, че вече играят на цял терен като момчетата и полувремената са  от 15 мин. В случая при футболистките от Троян имаше притеснение , как ще се разположат, как ще бъдат постовете, сподели Димитър Колев.

Но се оказа, че  троянки могат всичко и побеждават отбора на „Севлиево Лейдис“ (2;1), вторият – победа срещу „Янтра “ Габрово с 5:0. Третата среща бе с „Етър“ Велико Търново, която завърши 0:0. Момичетата имаха шанс, много малко им трябваше,  но пропуснаха златни положения. И в крайното класиране  „Чавдар“  остана на второ място – с 2 победи и 1 равен мач, но с по-лоша голова разлика от великотърновки, които имат вкарани 8 гола, а троянки – 7 .

Троянските надежди в женския футбол са Християна и Даяна Банкови, Мария Пенова, Преслава Маринова, Християна Ковачева, Михаела Маринова, Дебора Пейковска, Гергана Ковачева, Лили Ковачева, Ивайла Киева, Полина Вачева, Миа Гачевска, Александра Радева, Ивана Ганкова.

Другата седмица предстои още един турнир за троянските футболистки.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button