На път с помпа за кърма

Кърменето е най-естественият начин да нахраните детето си. Но поради една или друга причина, понякога това не е възможно.

Може да ви се наложи да пътувате с детето си и да посетите далечни роднини, да пътувате по работа или може би просто сте решили да отидете на приятна почивка и да разпуснете заедно с любимите си хора.

Кърменето по време на път може да бъде предизвикателство, ако не разполагате с уюта на домашната среда и спокойствието на детето. Може би просто не се чувствате комфортно да го правите в публични пространства.

Ако пък пътувате без детето си и желаете да запазите кърмата си възможно най-дълго, тогава ще е необходимо да я стимулирате, за да не спре.

Каквато и да е причината, помпите за кърма са насреща и са готови да ви помогнат.

На път с дете

Ако сте любител на пътешествията и новите изживявания, бебето ви няма да е спирачката на тази ваша страст. В някои страни кърменето на публични пространства не е всеобщоприето и в такива ситуации е хубаво да имате резервен вариант.

Дори и да сте на родна земя, пак могат да възникнат ситуации, в които бихте предпочели да имате готова кърма, с която да нахраните мъника си. За съжаление, повечето ресторанти и публични места не разполагат с отделни обособени помещения за майки кърмачки.

В такива случаи е хубаво да разполагате с готово мляко. Не е задължително да сте извлекли кърма преди да тръгнете на път. Може да го направите и в удобно за вас време, например когато сте в хотелската си стая. По този начин ще намалите тежестта на багажа си, а и няма да се притеснявате относно съхранението на кърмата.

За целта ще са ви необходими помпа за кърма и празни шишенца. Напълнете толкова кърма, колкото мислите, че ще ви е необходима за следващите 24 часа. Важно е да не оставяте всичко за последния момент и да планирате предварително, за да не останете без кърма.

помпа за кърма 2

На път без дете

В случай че ви се налага да пътувате за няколко дни или по-дълъг период от време без детето си, е хубаво да го запасите с всичко, от което ще се нуждае, докато ви няма.

Предварителното планиране в такива ситуации е ключово. Започнете с изпомпването седмици или месеци по-рано, в зависимост от дължината на периода, в който ще отсъствате. Обърнете специално внимание на това как да съхраните правилно кърмата, за да не изветрява и да е годна за консумация.

Захранването на детето през този периода на отсъствие на майката не е единствената причина да разполагате с помпа за кърма. Ако бебето е в много ранна възраст и планирате да продължите да го кърмите, процесът на кърмене трябва да остане непрекъснат.

При липсата на стимулация на млечните жлези от страна на бебето, майката спира да произвежда кърма и необходимите хранителни вещества. Ако отивате на път, е редно да използвате помпа за кърма. Тя ще имитира функцията на детето и вашата кърма ще бъде непрекъсната.

В такива ситуации може да запазите кърмата като избирате подходящи начини на съхранение. Можете също така да използвате куриерски услуги и да я изпратите до семейството си, за да може детето ви да я използва и докато ви няма. Ако главната ви цел е стимулацията и непрекъснатото производство, може също така да изхвърлите кърмата, която няма да се употребява или ако нямате вариант за съхранение.

Заключение

Помпата за кърма е прекрасен уред, който може да бъде много полезен за вас и детето ви в различни ситуации. Една такава ситуация е пътуването извън дома, независимо дали сте заедно с бебето или без него.

Помпите за кърма могат да предоставят пълноценно хранене за детето в периоди, в който майката отсъства. Също така помага на майката да запази кърмата си, дори когато бебето ѝ не е покрай нея.

Те са един незаменим уред за младото семейство.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Проверете също
Close
Back to top button