Наградиха призьорите от Световно първенство по шотокан от Троян

Наградиха призьорите от Световно първенство по шотокан от Троян
Пламен Мошеков, Виктория Инковска и Румен Атев

Наградиха призьорите от Световно първенство по шотокан от Троян –  Виктория Инковска и Пламен Мошеков на заседанието на Общински съвет-Троян, провело се на 25.11.2021 г.

Кметът Донка Михайлова и Председателят на ОбС, инж. Петко Пенков наградиха отличените спортисти, на основание „Правилника за награждаване на изявени спортисти и техните треньори от община Троян“.

За постигнати резултати  беше  наградена Виктория Инковска – ученичка от НУ „Христо Ботев“ Троян , станала  световна вицешампионка  на   Световно първенство по шотокан карате на 5,6 и 7- ми ноември в Истанбул.

Също така  аплодисменти от троянските съветници получи  за бронзаовото си отличие си на същото първенство, Пламен Мошеков.

Той е завършил СУ „Св. Климент Охридски” и НСА „Васил Левски”, профил „карате”. Носител на първи дан /черен пояс/ по карате, треньор и съдия по карате, инструктор по самозащита. Тренира в СКК „Атнес” от 2000 г., многократен призьор от национални и международни състезания, каза кметът на Община Троян Донка Михайлова, по чието предложение те се награждават

Виктория Инковска е със световна  вицешампионска титла в Турция. Тя е републиканска шампионка в нейната категория , както и носителка  на призови медали от други спортни състезания.

Награди получиха и техните треньори, благодарение на които спортистите постигат толкова високи резултати –   Румен Атев и Десислава Станева.

Кметът пожела нови успехи на спортистите и техните треньори

Румен Атев , треньор от Карате клуб „Атнес“ сподели, че спечелените  медали  са го изненадали, защото Вики и Пламен тренират от много малка възраст и резултатите никога не закъсняват. Той също благодари на Община Троян и общинските съветници  за грижите, които полагат за развитието на спорта в града.

Вики отдавна е показала, че доста сериозно се занимава и е много упорита, поясни Атев.

Самата Виктория не бе разговорлива, но каза, че не й е било трудно по време ма Световното първенство и не се страхува , ако премине към друга категория, според възрастта.

Мошеков пък сподели, че продължава да тренира усърдно и целта му е да  извоюва още медали и да прослави Троян, България и СКК „Атнес“

Какво казаха още тримата   ще чуете  във видеоматериалите.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button