Областният управител подкрепя предложение за държавен имот в Троян

Областният управител подкрепя предложение държавен имот в Троян да се предостави на Службата по вписванията

Предложението до правителството това да се случи е на министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова. Въпросният имот е бил ползван от РЗИ, но впоследствие заради отпаднала необходимост е предаден в управление на областния управител. Той е частна държавна собственост и за него в МРРБ е постъпило искане от Министерството на правосъдието да му бъде предоставен безвъзмездно за управление. След това имотът ще бъде предоставен на Агенцията по вписванията за нуждите на нейната служба в Троян. В тази връзка регионалният министър предлага преди това да бъде обявен в публична държавна собственост.
Става дума за самостоятелен обект в сграда на ул. „Генерал Карцов“ 120 – партерен етаж от ж. б. „Дъскотина“, който в момента не се използва.
Положително становище по предложението даде тези дни и областният управител на област Ловеч, който и трябва да състави акт за публична държавна собственост и да организира приемането и предаването на имота. Всъщност точно този имот е посочен като подходящ за целта именно от областния управител преди няколко месеца.
Предложението ще бъде гледано на заседание на Министерския съвет.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button