Отложиха искането за заседание на НС на БСП

Отложиха искането за заседание на НС на БСП. Това искане за насрочване на присъствено заседание  бе от  подписано от 64-мата членове на Националния съвет на БСП. По този начин те не успяха да изискат от Нинова да си подаде  официално оставката, а не само на думи и преговорите да се водят от зам.-председателя на Столетницата.

Причината за отлагането на заседанието на Националния съвет  са трагедиите от последните 24 часа. Вчера в село Рояк, край Дългопол, при пожар загинаха 9 възрастни, а тази нощ зверска катастрофа с туристически автобус на магистрала Струма отне живота на 46 македонски граждани. Сред подписалите писмото са кметът на Община Троян Донка Михайлова и Милко Недялков – зам.-областен управител на област Ловеч и др. Ето и писмото:

„Предвид жестоките трагедии със загиналите в дом за възрастни хора, както и с пътници на автомагистрала Струма, отменяме искането за насрочването за днес на заседание на Националния съвет на БСП. Днес е време за мълчание и смирение. Ще ви уведомим своевременно за нова дата. Изказваме най-искрени съболезнования на семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените „

Да припомним, че Корнелия Нинова обяви, че дава оставка, но до момента не е входирала такъв документ в деловодството на Позитано 20. Освен това тя иска да продължава да води червените до провеждането на 50-ия конгрес на партията, който е насрочен за 22 януари.

В същото време много от активистите на БСП настояват Нинова да си тръгне час по-скоро и да не се меси в преговорите за съставяне на коалиционно правителство. Според тях именно председателят на БСП носи отговорността за супер слабия резултат на парламентарните избори и за превръщането на партията в треторазреден политически субект.

От  групата на 64-мата членове на НС споделят, че заседанието ще се проведе  съвсем скоро.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button