Първият сняг изненада единствено ЧЕЗ в община Троян

0670/68050 - телефон за съобщаване на сигнали

Първият сняг падна. Синоптиците и от Агенция пътна инфраструктура от вчера алармират, че дъждът ще се обърне в сняг.

Но нали ние сме си невярващи, не очаквахме да познаят.

Снегът валеше от сутринта, децата се радваха. Пътищата бяха проходими за зимни условия.  Имахме сигнали за непочистени пътища от селата Борима, Старо село, Терзийско  и др.  Имаше проблем с ТИР, който все още бе  с летни гуми.    По селата снегорини минаха в по-късен час, но  и снежната покривка не бе толкова голяма.  През Троянския проход движението е ограничено. Могат да преминават само превозни средства до 12 т.

Колеги от областни медии се обадиха да ни кажат, че в Троян се шофира лесно, за разлика от съседни общини.

Но дали се радваха на красивата снежна покривка жителите на някои села и махали на територията на общината?

Радостта им бе за кратко. Спря електрозахранването и те почти цял ден бяха в дискотечна атмосфера –  с постоянното прекъсване  и идване на тока.

Както и да е, аварията бе оправена.

В по-късните часове обаче получихме сигнали от граждани, че шосетата са като ледени пързалки. Дали по тази причина или по някаква друга,  по пътя за Орешак в близост с  месокомбинат „РОДОПА“ е имало и пътно-транспортно произшествие.

Сигнализирахме в Община Троян и оттам ни увериха, че в по-късните часове и рано сутринта ще бъде опесъчено. Тук е мястото да напомним, че когато има проблеми на територията на  общината, може да звъните на 0670/68050. На този телефон отговаря денонощно човек и приема сигналите. След това той оповестява когото трябва.

Да се надяваме, че тази зима ще е красива и безпроблемна за всички ни. Ще се радваме и  на красивата коледна премяна на Троян.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button