Посланикът на Русия Н.Пр. Е.В.Митрофанова бе в Троян

Посланикът на Русия, Н. Пр. Е. В. Митрофанова – Извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в България направи днес своето първо посещение в Троян. Тя бе придружена от г-н Филип Воскресенский – пълномощен министър в посолството и г-н Валентин Солодкин – ръководител на отдел „Двустранни отношения и вътрешна политика“.

Визитата бе осъществена по покана на Кмета на общината г-жа Донка Михайлова и с посредничеството на г-н Иван Гранитски, който донесе значително дарение от книги от личната библиотека на поета Любомир Левчев, което бе направено на НЧ „Наука – 1870 г.”, Троян.
По време на срещата г-жа Михайлова изтъкна не само историческите връзки на Община Троян с Русия, но и факта, че градът е съхранил предприемчивостта на своите жители и днес е място, в което дейността си развиват многобройни водещи фирми от различни промишлени отрасли.

Бяха обсъдени две основни теми – възможностите за поклоннически и спа туризъм, които общината предлага и които биха заинтересували руски туроператори и задълбочаване на връзките на ниво побратимени градове, така че това да окаже реално влияние върху възможностите за бизнес на местните фирми.

По думите на Михайлова отношенията между двете страни се развиват на две плоскости – тази на международната политика, която във времето има различни измерения, и тази на отношенията между градовете, регионите и хората. Тя изрази надежда, че руският посланик ще направи необходимото за да подкрепи задълбочаването и укрепването на тези връзки.
Делегацията поднесе цветя пред паметника на Генерал Карцов – освободител на Троян и продължи визитата си с посещение на Троянския манастир „Успение Богородично“ и Националното изложение на художествените занаяти в Орешак.

Преслава Иванова
Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button