Разширява се системата за разделно събиране в Троян

Разширява се системата за разделно събиране на отпадъци от облекла и текстилни материали в град Троян.

Системата за разделно събиране на ненужни облекла и текстилни материали, която от месец май тази година Община Троян прилага в партньорство с фирма „М-Текс рециклиране на текстил“ ООД, се разширява с още два специализирани контейнера за текстилни отпадъци. Новите точки са на ул. „Г. С. Раковски” срещу № 67 и на ул. „Генерал Карцов” № 118.
Припомняме, че въпросните контейнери са предназначени за събиране на стари дрехи, обувки, чанти, домашен текстил и текстилни материали и притежават специална система, която не позволява насилственото им отваряне. Предадените материали се използват повторно за пълнеж на дюшеци и се влагат в производството на манекени и настилки за спортна борба.
Инициативата цели да осигури на гражданите възможност да покажат своята екологична отговорност и да се освободят от ненужни дрехи без риск за околната среда в синхрон с добрите европейски практики.
Интересът от страна на троянци е сериозен, като очакванията са с разширяването на системата, той да се повиши още повече.

Локациите на другите съдове са:
Малкият пазар зад ресторант „Фамозо“, до трафопоста на кръстовището на улиците: „Еделвайс“, „Охрид“ и „Св. Св. Кирил и Методий“;

ж.к. Лъгът срещу блок № 4 и/или блок № 217;
ул. „Васил Левски“ № 253 ( до северната ограда на “СБАЛББ – Троян” ЕООД );
ул. „Проф. Шипковенски“ № 10 ( до западната ограда на “МБАЛ – Троян” ЕООД).
Нова инициатива на Община Троян и поставянето на специализираните контейнери Общинска администрация цели да осигури по-лесен и удобен начин гражданите да предадат своите ненужни дрехи, чанти и обувки, както и да се даде възможност този вид материи да бъдат рециклирани и използвани отново.
Изхвърлянето на всякакви други видове отпадъци в контейнерите е недопустимо!

Нова инициатива на община Троян

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button