Росен Веселинов е член на НС на БСП

Росен Веселинов,  председател на Общинската организация на БСП в Троян –  втори мандат, е новият член на Националния съвет на левицата.

Причината е, че бившият служебен министър Янаки Стоилов е назначен от президентът Румен Радев за конституционен съдия. Това изисква  Стоилов да бъде деполитизиран, т.е не трябва да участва в никаква партия.

На негово място като член на Националния съвет на червените, влиза троянецът Росен Веселинов. Той беше предложен на изминалия конгрес на БСП за член на НС чрез пряк избор. За да стане тогава такъв,  не му достигнаха 2 гласа и остана втора резерва. В момента, който Стоилов освободи мястото, Веселинов заема неговото и е вече  пълноправен член на съвета.

Област Ловеч вече има четирима представители във Висшия форум на БСП, като трима са били на пряк на избор по време на проведения миналата година конгрес. От 938 делегати, Ловешка област има вече 4 представители.

Това са кметът на Община Троян Донка Михайлова, Милко Недялков – зам.-областен управител  на област Ловеч и Росен Веселинов. Председателят на Областното ръководство на БСП за Ловеч,  Минчо Казанджиев  е четвъртия представител, но той е делегиран (без право на избор) представител от ловешка област .

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button