Тежък пътен инцидент на АМ “Струма“

Тежък пътен инцидент на АМ “Струма“ затвори движението по магистрала, съобщават от МВР, цитиран от Троян експрес  и Oblastta.com.

Сигналът за пътния инцидент е подаден малко след 2 часа тази сутрин. На АМ “Струма“, около 31 км е самокатастрофирал автобус, в резултат на инцидента са загинали 45 души, сред тях са 12 деца. В резултат на бързите им действия седем души са транспортирани в болнични заведения за лечение.

Превозното средство е с регистрация на Р Северна Македония. Туристическата агенция е от Скопие. В понеделник е бил неработен ден и повечето хора от страната са използвали удължения уикенд за екскурзии, заяви министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи пред медии

Фирмата собственик на автобуса е на етнически албанец и е регистрирана в Кюстендил, поясниха на брифинга пред „Пирогов“

иректорът на лечебното заведение проф. Иван Поромански, началникът на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия проф. Мая Аргирова и началникът на Клиниката по травматология проф. Диян Енчев информираха премиера, че състоянието на пациентите е стабилно, те са контактни и без опасност за живота. Министър-председателят разговаря с пострадалите като изказа своето дълбоко съчувствие за ужасния инцидент и им пожела бързо възстановяване.
Пострадалите не са български граждани, шестима са с изгаряния, а един пациент е с травма на крака. След преглед и оценка на състоянието им са настанени за проследяване в Отделението по изгаряния на „Пирогов“.

 

 

Движението е преустановено в двете посоки. Създадена е временна организация за движение през п.в. Долна Дикания и п.в. Даскалово.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button