В България има криза, но тя може да се преодолее

В България има криза и „Има проблем, но има и решение!“ – това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Троян.

„Най-големият проблем за домакинствата днес са цените. Всичко поскъпва, а доходите на хората не могат да покрият това поскъпване. Отгоре на всичко от 01.01 2022 г. КЕВР се кани да увеличава цената на тока за битови потребители. Но има проблем, има и решение чрез: 

  • намаляване на ДДС на енергията, храни и лекарства; 
  • увеличаване на минимална заплата;
  • преизчисляване на пенсии; 
  • помощи за енергийно слаби семейства.

Разбира се, на-правилно е КЕВР да не увеличава цената за домакинствата от 1 януари. 

Но така или иначе – тези четири решения ще поставим на вниманието на депутатите буквално от първия ден на парламента. Те са работещи и може бързо да дадат резултат.

 Нямаме никакво време за губене“.

Във връзка с ковид-кризата Нинова заяви:

„Болниците са претоварени, лекарите и медицинските сестри са изтощени, затова се обръщам към лидерите на другите партии с апел за обединение за Национална доброволческа кампания“.

Нинова припомни, че е била доброволец-санитар в ковид отделение и знае каква ценна помощ е това за лекари и пациенти.

„Ние имаме и конкретни предложения какво трябва да се направи в момента“.

Това беше част от изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова по време на срещата ѝ с гражданите на община Троян.

В срещата участие взеха кметът на Троян Донка Михайлова, водачът на листата за 47-то НС Вяра Емилова, водачът на левицата във Враца Александър Симов, както и всички кандидат-депутати на БСП от МИР Ловеч.

Срещата бе проведена на възлово място в Троян – Малкия пазар – неслучайно. „Общински пазари“ ЕООД , която е общинска фирма и осигурява работни места и добри приходи, изгради Малкия пазар и неин управител е председателят на Общинското ръководство на БСП Троян и вече член на Националния съвет на червената партия – Росен Веселинов, който бе и символичен домакин на събитието. 

Общинските фирми и предприятия са сред темите, които БСП припознава като реален израз на лява политика в местната власт. Днес в Троян всички основни комунални дейности се извършват от общински фирми и предприятия. Те осигуряват 420 работни места, като за 2020 година са осигурили 10 млн. лв. приходи.

Нинова сподели възхищението си от кмета на община Троян Донка Михайлова – тя отбеляза, че за тези 3 мандата Троян е променен в положителна насока – и още един път подчерта ролята и правилната политика на градоначалника. 

От своя страна Михайлова благодари и пожела успех на кандидат-депутатите от листата. Наблегна за упоритостта и правилната посока на кампанията на троянските кандидат-депутати в листата – инж. Васил Гадевски и Младен Богдански.

Всичко от събитието може да чуете във видеото

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button