В община Троян избирателната активност е много ниска

В община Троян избирателната активност към 17:00 ч. също е била по-ниска от изборите на 11 юли.

В община Троян избирателната активност е много ниска
с. Бели Осъм

В момента  е 28,26 % за президент (за страната 28.1), 27,88 % за Народно събрание  от имащите   право на глас са упражнили своя вот в първите 8 часа на изборния ден, като за президент и вицепрезидент са гласували повече хора.

Най-ниска е избирателната активност   в област Ловеч има  в общините Летница и Луковит. Най-висока е в община Априлци и в община Ловеч.

Своя вот упражниха кметът на Община Троян, Донка Михайлова, Председателят на ОБщински съвет Троян – инж. Петко Пенков. Троянските кандидат-депутати – Свилен Андреев, Христинка Христова, инж. Иван Миховски, инж. Младен Богдански и инж. Васил Гадевски,  също дадоха своя глас.

Пред репортер на Троян експрес и Областта те споделиха, че гласуват за промяна в България, за разумните решения, за възстановяване на държавността, за правова държава, за бъдещето на България.
за справяне с демографския проблем в страната.

Също така до избирателната урна отиде 100 годишната Любка Пешева  от село Белиш, която сподели, че  не е било проблем да гласува. А в троянското село Чифлик гласува  Мита Иванова Богданска на 89 години.

Повече ще чуете в репортажа

В община Троян избирателната активност е много ниска
Мита Богданска

Нарушения  по време на изборния ден почти нямаше, с изключение  на този в село Старо село, при който нарушаващата изборния кодекс е предупредена и изолирана от секцията.

Кметският наместник на с. Старо село Венета Манева си е  позволила да посреща хората, дошли да гласуват, в коридора непосредствено пред избирателната секция и ги агитира с акцент да внимават и да не объркат номера.

В село Борима имаше проблем с машината, но той бе отстранен.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button