Владo донесе първи точки, Милена на 0,1 сек. от първата

Лора Христова остана на 113-то място

Владo  донесе първи точки, Милена на 0,1 сек. от първата точка. Третият представител на Троян, Лора Христова се класира на 113 -то място.

Младата надежда Благой Тодев също завъртя една наказателна обиколка и финишира 57-ми. Това е и най-добрият резултат за биатлонистът от Банско в стартовете от Световната купа.
Антон Синапов финишира 85-ти с два пропуска, а Димитър Герджиков зае 103-то място с общо три наказателни обиколки.
Победата в надпреварата е за Себастиан Самуелсон

Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова остана на 0,1 сек. от 40-о място в спринта на 7,5 км във втория старт за Световната купа по  Биатлон. Състезателката от Троян завърши 41-ва в Йостерзунд, Швеция, във втория старт за сезона, след като допусна по една грешка в двете стрелби. Тя подобри чувствително представянето си, след като в дебютния старт (индивидуалното бягане на 15 км) завърши 70-а на повече от 6 минути от победителката – световната шампионка Маркета Давидова (Чех). При безгрешна стрелба Тодорова щеше да се нареди втора.
В спринта тя завърши на 1:49 мин. след победителката Хана Йоберг (Шв), финиширала за 19:01,5 мин. и с безгрешна стрелба. С 0,1 сек. я изпревари Янина Хетих (Гер), която също завърши с два пропуска. Победи Хана Йоберг (Шв) с време 19:01,5 мин. и без пропуски на рубежа. Даниела Кадева с една грешка се нареди 61-ва на 2:09,1 мин. след Йоберг. 18-годишната дебютантка за Световната купа Лора Христова с четири пропуска на рубежа остана последна, 113-а с 5:55,2 мин. изоставане.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button