1 година от смъртта на инж. Марин Радевски

Хората с големи сърца не умират -

1 година  отмина, откакто  почина Човекът с голямо сърце, собственикът на най-голямото предприятие в област Ловеч – „Калинел“ –  инж.  Марин Радевски, който загуби битката с коронавируса . 1 година след това почина и инж.Красимир Крантовски- неговата дясна ръка .Те се събраха отново.

Радевски бе почетен гражданин на Троян, беше общински съветник. Един от най-големите дарители в региона, човек помагал на десетки хора в нужда. Изключително уважаван в Троян.

По професия е машинен инженер, специалност Текстилна техника, завършил ВМЕИ – София. Управител и едноличен собственик на „Калинел“ ЕООД от създаването му преди 25 г и до сега. Калинел е най-големия работодател в Ловешка област.

Професионалист и експерт в областта на текстила, както и на организационно и ръководно ниво, с повече от 30 години трудов стаж на ръководни позиции. Силно изявен родолюбец и общественик. Дарител и съмишленик на почти всички културни, спортни и обществени изяви и инициатива в града. Член на Ротари клуб Троян. Общински съветник от 12 години. Семеен с две деца.

Стотици троянци, колеги, служители, приятели на Марин Радевски изразиха скръбта си в социалната мрежа във Фейсбук и оставиха венци и цветя на признателност към благодетеля на Троян в траурен кът, който бе поместен НЧ“Наука-1870″ Троян на 6.12.2020 г.
Малки и големи се поклониха пред големия човек. В книгата за съболезнования бяха написани много искрени думи на благодарност. Хората с големи сърца не умират!

Поклон пред паметта му

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button