ФА“Траяна“ и Духовият оркестър ще открият Коледния базар

ФА“Траяна“ и общинският духов оркестър и  мажоретки  ще открият Коледния базар в Троян на 21.12.2021 г. (вторник)  на площад „Възраждане”.

В базара ще участват занаятчии  от Троян и територията на общината идо 31.12.  всеки може да го посети и да закупи подаръци за своите близки за Коледа и Новата година.

Провеждането на подобен тип базари е обичана традиция в много европейски градове, която в последните години успешно се налага и у нас. Идеята за организиране на Коледен базар отдавна се обсъжда в Община Троян, още повече, че намеренията на общината са подкрепени и от официалното искане на троянски занаятчии за организиране на такова мероприятие.

Посетителите на базара ще могат да открият на него голямо разнообразие от подаръци за предстоящите празници – занаятчийски произведения, ръчно изработени подаръци и декупаж, зимни асортименти и коледна украса, традиционни коледни специалитети.
Заявления за участие са подали 12 троянски занаятчии и търговци, регистрирани на територията на Община Троян. Допълнително ще бъдат поставени и 7 коледни къщички.

Една от къщичките е заета от Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата. В нея ще се предлагат авторски художествени и занаятчийски произведения на познати и обичани троянски занаятчии, сред които Ралица и Николай Йовкови, Надежда Христова, Румен Георгиев, Светлозар Пармаков, Енчо Ганковски, Марияна Личева и Росица Занкова.

Специално място е отделено и за изработеното от потребителите на няколкото функциониращи към момента социални услуги в Община Троян, сред които Комплекса за социални услуги с. Дълбок дол, Дневния център за подкрепа на деца и младежи с увреждания в Троян и т.н. , като съдействие ще им бъде оказвано от служителите на Центъра за обществена подкрепа в Троян.

Програмата:

21.12.2021 г. (вторник)
17.30 ч. – Откриване на Коледен базар с участието на Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки, Студия „Гласове“ и Фолклорен ансамбъл „Траяна“

22.12.2021 г. (сряда)
17.00 ч. – Награждаване на участниците в конкурсите „Примерът за доброта, който ме вдъхновява“ и „ Докоснати от Коледа“
17.30 ч. – Концерт с участието на ВС „Усмивка“, Студия „Гласове“, Детска музикална школа
23.12.2021 г. (четвъртък)
17.00 ч. – Награждаване на спортистите, класирани на международни състезания и държавни първенства през 2021 година
17.30 ч. – Концерт с участието на ВС „Усмивка“, Студия „Гласове“, Детска музикална школа и Дамски камерен хор

25.12.2021 г. (събота)
Коледна изненада от Регионален клон „34-ти троянски пехотен полк“ – Априлци, Троян, Севлиево към НД „Традиция“

27.12.2021 г. (понеделник)
17.30 ч. – Коледен концерт на Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки
29.12.2021 г. (сряда)
17.30 ч. – Концерт на Танцов състав „Възраждане“ към НЧ „Развитие“, с.Орешак
30.12.2021 г. (четвъртък)
17.30 ч. – Концерт с участието на ВС „Усмивка“, Студия „Гласове“ и Детска музикална школа

Повече ще чуете във видеоматериала

ФА"Траяна" и общинския духов оркестър ще открият Коледния базар

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button