Грейнаха светлините на троянската елха

Кметът Михайлова обяви началото на благотворителната инициатива „Подари на непознат“

Грейнаха светлините на троянската елха и  кметът Михайлова обяви началото на благотворителната инициатива „Подари на непознат“

Днес, 6.12.2021 г., в 17.30 часа на централния площад в града се събраха малки и пораснали деца в очакване кметът Михайлова да запали светлините на градската елха. През настоящата година помощник на кмета при запалването на коледните светлини беше второкласникът от НУ „Христо Ботев“ – Самуил Кънчев, носител на златни и сребърни медали от няколко международни и национални математически състезания през изминалата година.

Грейнаха светлините на троянската елха
Самуил и Донка Михайлова

Присъстващите малчугани имаха възможност да се снимат с популярната филмова героиня принцеса Елза от „Замръзналото кралство“, да видят специалното огнено шоу от спортен клуб „Дивинитас“ и да чуят изпълненията на вокална група „Щурче“ при ЦПЛР и на деца от детска градина „Мир“.

Грейнаха светлините на троянската елха
Децата от ДГ „МИР“
Грейнаха светлините на троянската елха
ЕЛЗА

Навечерието на Коледните и Новогодишни празници е времето, в което кметът спазва още една традиция, а именно, обявяването на кампания, имаща за цел да помогне на троянци в затруднено социално или финансово положение. От 10 до 20 декември 2021 г. ще се проведе шестото поредно издание на благотворителната инициатива на Община Троян „Подари на непознат“. Това е една от най-емоционалните кампании, които Община Троян организира през последните години, носеща радост не само на хората, които получават, но и на тези, които даряват.

Грейнаха светлините на троянската елха
Огнено шоу

Тази година в списъка са включени 42 човека с различни потребности – от храни, дрехи, обувки и др.
Как може да се включите в инициативата?
Публикуваме списък с потребностите на наши съграждани в тежко социално или финансово положение, който може да бъде открит и на сайта на Община Троян, в сградата на администрацията, в административната сграда на ул. „Любен Каравелов“, в Информационно-културен център, Троян.
Всеки, който има възможност и желание, може да закупи необходимия подарък. Периодично ще обновяваме списъка, за да имате актуална информация за хората, за които все още не е подсигурен мечтаният подарък. Подаръците може да носите в Информационно-културен център гр. Троян (в градинката при бившето кино) в дните от понеделник до петък (от 10 до 13 часа и от 16 до 18 часа).
Телефон за повече информация: 0878 901 348
Телефон за контакт с ИКЦ – 0670 / 5 20 40;
Припомняме, че кампанията „Подари на непознат“ вече има и своята страница в социалната мрежа Фейсбук, където ще публикуваме актуална информация.
Необходимо е подаръците да са опаковани, а на опаковката да има информация за кое лице и под кой номер в списъка е Вашият подарък. Приемат се само нови, неупотребявани дрехи, играчки или други предмети и само дълготрайни, фабрично пакетирани хранителни продукти с упоменат срок на годност. Не се приемат парични средства, освен в случаите, в които дарителят желае лично да връчи определена сума на лицето, което е избрало от Списъка.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button