Излезе второ издание на книгата на Минко Хитров – „Три войни и мир“

Излезе второто преработено издание на  книгата на Минко Хитров – „Три войни и мир“, на 13.12.2021 г.,  съобщава неговата правнучка Мирослава Иванова.

Тя пише във Фейсбук, че е била сигурна, че Свети Спиридон, покровителят на занаятчиите, бди над тази книга, която излезе веднага след вчерашния техен празник, деня на светеца!

Излезе второ издание на книгата на Минко Хитров - „Три войни и мир“
първото издание

„„Три войни и мир“ е книга на прадядо ми, Минко Хитров от Троян. Започнала е да са пише по фронтовете на три войни. С молив, в малки бележници, оцелели незнайно как. Около 50 години след събитията, и вече занаятчия часовникар, прадядо ми решава да издаде своите спомени, като нарича начинанието си… проект.

Военните спомени на троянеца Минко Хитров от участието му в три войни, както и неговите разсъждения за часовникарския занаят и времето вече се „строяват“ в страници!, пише Иванова
Книгата излезе за пръв път през 2012 година, а представянето й в Троян беше точно на 12 декември.
„Три войни и мир“ е почит към нашите предци участници във войните! Тя, в своята мирна част, е и уважение към майсторските задруги и занаятчиите, едни от най-интересните и съзидателни хора във всяко общество!
Светла, Албена, Георги, братовчед ми Стоян и аз сме редакционния отбор на настоящото второ, преработено и много допълнено издание на книгата! А то би било невъзможно без подкрепата на много други хора, които помогнаха по най-различни начини!
Благодаря на всички от сърце!
На книгата пожелавам на добър час! Хубави срещи с читателите й! И късмет!
Съвсем скоро „Три войни и мир“ ще бъде достъпна на сайта на Циферблат ➡ https://bit.ly/3rZCckn, както и в Троян.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button