Адвокатът Никола Минчев е председател на Народното събрание

Адвокатът Никола Минчев бе избран от новите депутати за председател на 47-ото Народно събрание по предложение на „Продължаваме промяната“.

Така приключи дамското управление на парламента, който през последните години бе оглавяван изцяло от дами – Цецка Цачева, Цвета Караянчева и Ива Митева.

Митев бе избран за народен представител от Перник, където бе водач на листата на формацията на Кирил Петков – „Продължаваме промяната“

Роден през 1987 година, Никола Минчев завършил е Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Кариерата му започва в най-голямата адвокатска кантора в България “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”.

Най-голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара. Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокато в областта на енергийното право). Опитът му включва и банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button