Призът „Работодател на годината “ е в Троян

Призът „Работодател на годината “ е в Троян, съобщават от НЧ „Наука – 1870 г.”

На онлайн церемония, проведена от Министерство на труда и социалната политика и Агенция по заетостта на 7.12.2021 г., нашият колега Минко Цвятков и Община Троян получиха награда „Работодател на годината” – грамоти и плакет в категория „Успели заедно”.

С приветствия се включиха Гълъб Донев – министър на труда и социалната политика, и Драгомир Николов – изпълнителен директор на Агенция по заетостта. На церемонията присъстваха Цецко Ангелов – директор на Регионална служба по заетост Ловеч, Силва Капоунова – експерт в Община Троян, д-р Виолета Койновска – председател на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян и Минко Цвятков – библиотекар в НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян.
Наградата е резултат от съвместните усилия на Община Троян, Бюро по труда и НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян. През 2017 г. Минко Цвятков дойде на работа в Детския отдел на читалищната библиотека по програма „Заетост и обучение на хора с трайни увреждания” в резултат на спечелен от Община Троян проект. Продължителността на програмата беше 2 години. Тъй като Минко Цвятков се оказа активен, интелигентен и заинтересован от работата млад човек, екипът на библиотеката, подкрепен от читалищното настоятелство и ръководство предприе инициативност Минко Цвятков да бъде нает отново по същата програма за периода октомври 2019 – октомври 2021 година. Този път работното му място беше в читалнята на библиотеката. Прекараните няколко години в работа в библиотеката го мотивираха и той предприе повишаване на своето образование като завърши УНИБИТ, специалност „Библиотекознание”. Благодарение на разбирането и добрата воля от страна на Настоятелството и ръководството на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян, след края на програмата на Агенцията по заетостта, Минко Цвятков беше назначен на постоянен трудов договор в библиотеката на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян.
Получената днес награда „Успели заедно” всъщност се връчва на Община Троян за това, че Минко Цвятков е назначен в НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян.
Минко Цвятков е един умен и интелигентен млад човек, който намери своя път в професионалното си развитие и да се мотивира да повиши нивото на своето образование.
Горди сме от положените усилия, постигнатия резултат и заслужената награда.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button