Ски сезонът на Беклемето започна

Ски сезонът на Беклемето  започна на малката ски писта до хотел „Сима“ в к.к. Беклемето,  община Троян, която е подходяща за деца и начинаещи на 18.12.2021 г, съобщи за БТА Цветомир Таслаков от ски центъра. На 25.12.(събота ) се открива и на голямата ски писта – „Карцов бук“.

Той казва още, че се спазват всички противоепидемични мерки в ски гардероба. Макар че помещението е голямо, се допускат максимум по шест човека, които задължително носят маски, шалове или шлемове. Извършва се пълна дезинфекция на ски гардероба. На входа и вътре има дезинфекционни средства. На касите, където се закупуват карти за ски влека, също има дезинфектанти и указателни табели за спазване на дистанция.Ски сезона на Беклемето започна

Предварително се измерва температурата на ски учителите и обучаващите се. По време на обучението няма пряк контакт между тях, а дистанцията е поне 1,5 метра.

Тази година има увеличение на цените. Дневните карти за влек са 35 лева за възрастни и 25 лева за пенсионери и деца, като се предлагат и полудневни. Ски оборудването на ден за възрастни е 25 лева, а за деца до 14 години – 20 лева, като се правят отстъпки при наемане за повече дни. Ски екипировката по висок клас е 30 лева, наемане на сноуборд – също 30 лева. Училището разполага с петима лицензирани учители. Индивидуалното обучение струва 50 лева за час, а при груповото цените варират според броя на учениците.

По думите на Таслаков хотелите в курорта са резервирани за предниците. „Хората искат да празнуват, да се забавляват и спортуват по белите писти“, каза той и добави, че очакват добър ски сезон

Зимния сезон на другите курорти стартира от 17 декември в Банско и Пампорово, и на 18 декември в останалите ски зони, с което достъпът до високата част на планината за любителите на зимните спортове се улеснява.

Съветваме всички, които са привлечени от зимната планина и особено любителите на извънпистово каране, да избягват преходи в дълбоките долини, както и стръмните гори, тъй като е възможно и там да паднат лавини.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button