Течните торове – новата тенденция в земеделието

Подхранването на почвата и растенията е от изключително значение за богатата и вкусна реколта. Затова е важно какви торове ще изберем за градината. В последните години на пазара се наложиха като по-предпочитани течни торове . Причината, те да са по-търсени, са техните предимства.

Защо да предпочетете течните торове?

  • Дозират се лесно. Действително течната им форма позволява по-лесно дозиране. Освен това по-голяма част от торовете се предлагат с мерителни съдове за още по-лесно измерване.
  • Прецизиране на нужното количество – течният тор дава възможност да се прецизира точната дозировка. Така няма опасност да предозирате количеството или пък да сложите недостатъчно.
  • Може би едно от най-големите предимства на течните торове е фактът, че се усвояват бързо и ефективно от растенията. Резултатите са видими много скоро.
  • Могат да се прилагат както листно, така и почвено. Това е важно предимство, защото в един случай агрономите препоръчват листно приложение на тора, а в друг период от вегетацията е нужно той да бъде приложен почвено. Течните варианти дават възможност и за двете приложения.
  • Течните торове могат да се поставят в поливната система. Това е голямо предимство за производителите, а и за градинарите като цяло, защото им спестява труд.

Нови видове течни торове

Представяме ви най-новите разработки на течни торове, които съчетават в себе си много предимства. Някои от тях са биологични и не вредят на околната среда и не натрупват вредни вещества в реколтата.

Органик уей меден тор Koper – Течен меден тор за здрави растения! Меден тор с включени в състава му органични киселини. Препаратът „Koper” е предназначен да допълни храненето на растението с микроелемента – мед. Медта в растението е нужна за фотосинтезата, за синтеза на ензими и най-важното на лигнин. Лигнинът е изключително важно органично вещество, което обгражда всички стени на растителната клетка като защитна стена. Високите нива на лигнин влияят пряко върху естествената устойчивост и имунитет на растението. Органичните киселини осигуряват бързо и ефективно проникване на тора в растителните клетки и намаляват риска от изгаряния. Използвайте от началото на растежа, веднъж на всеки две седмици.

Течен тор за домати с леонардит и сапропел – специална разработка за домати и подобни зеленчуци. Това е биостимулант, който влияе директно върху растенията. Биологично активен екстракт от сапропел (органично вещество) за обработка на семенен (посадъчен) материал, за силен и здравословен растеж на растенията. Не е подходящ за ацидофилни растения.

Биостимулант за зеленчуци – Биостимулант за зеленчуци за грижа за почвата и микробиологично стимулиране. Биологично активен органичен екстракт от вермикомпост, който стимулира растежа на всички зеленчуци. Средният разход на опаковката е 0,5 l ~ 100 l работен разтвор. Основна употреба: февруари – август.

Биохумус на полската фирма Планта – Планта е доказан наш дългогодишен партньор. Техните разработки в областта на торовете следват най-новите тендеции и винаги са изключително ефективни. Едно от най-новите им предложения е течен тор биохумус. Биохумусът е универсален органичен тор. Той е много ефективен при отглеждането на домашни и градински декоративни растения и зеленчуци. 100% естествен източник на енергия за растенията. Универсалният биохумус е ефективен във всички субстрати и типове почви, стимулира биологичния им живот. Той е получен от отглеждането на калифорнийски земни червеи. Влияе на правилния растеж и развитие на растенията. Планта предлага биохумус създаден за различни видове растения: за зеленчуци, за балконски цветя, за широколистни и цъфтящи, за орхидеи, както и универсална формула.

Специално разработени течни торове – продуктовата гама на Планта включва и течни торове , създадени за точно определен вид растения – за бонсай, за бругмазия, за зелени растения, за иглолистни, за кактуси, за мушката, за орхидеи, за палми и папрати, за петунии, за цитруси, за цъфтящи и други. Всеки тор е създаден от специална комбинация на макро- и микроелементи, която отговаря на специфичните нужди на растенията от хранителните продукти и значително увеличава тяхното здраве и устойчивост към болести.

Есенно-зимен течен тор – това е друга специална разработка на Планта, която е много търсена от нашите клиенти. Универсален есенно-зимен тор, предназначен за хранене на всички саксийни растения в периода на намален достъп до слънчева светлина. Ограниченото съдържание на азот и повишеното съдържание на фосфор и калий, както и оптимално балансираното съдържание на микроелементи, имат положителен ефект върху правилното развитие на растенията.

Апликатор с течна тор – нова разработка, която има много предимства. Предлагаме различни варианти от този иновативен растежен стимулатор, предназначени за подхранване и регенерация на орхидеи, на цъфтящи, както и специална формула за възстановяване на отслабени растения. Предимствата на апликатора са:

  • удобен
  • готов за употреба
  • един апликатор (40мл) осигурява хранителни вещества, в рамките на период до 4 седмици
  • специално подбраната формула от хранителни вещества, осигурява продължителен и изобилен цъфтеж и здрав вид, блясък и наситен цвят на листата.

Течни торове на Хидроферт – друг наш надежден партньор, чиито продукти са доказали своето действие. Течните торове на Хидроферт съдържат морски водорасли, хуминови киселини, ензими, протеини, витамини, аминокиселини, полизахариди и други. Те предлагат разработки, които осигуряват определен елемент, който липсва в почвата или е нужен на дадения етап за растението. Също така и торове биостимуланти, които подпомагат интензивно развитието на растенията. Предлагат и специални разработки за растеж на корените или за стимулиране на цъфтежа. Продуктовата им гама е много богата и може да я разгледате тук .

Разнообразието от течни торове, което предлагаме е изключително голямо, затова разчитайте на нашите агрономи, които ще ви дадат полезен съвет, какво да изберете.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Проверете също
Close
Back to top button