Tри художнички от Плевен ще изложат свои творби в Троян

Tри художнички от Плевен – Диана Тончева, Олга Ваткова и Румяна Живкова ще изложат свои творби в Троян на 10-ти декември 2021 г. от 17.30 часа
Диана Тончева е родена в гр. Плевен, където завършва Математическа гимназия. По професия е инженер, но скулптурата е детската и любов. Започва да се занимава сериозно с това през 2012г.

Олга Ваткова е родена през 1968 г. в едно малко градче Чусовой, Пермска област, Русия, и от дете се занимава с изобразително изкуство. През 1993 г. завършва Държавния университет в Алмата, Казахстан, със специалност «Учител по изобразително изкуство и чертане». През 2000 г защитава научната степен «Доктор» по педагогика в г.Челябинск, Русия. Дипломиран психолог е от 2015 г. От същата година живее в Плевен, където се възражда любовта й към рисуването.

Румяна Живкова завършва ССХУПИ – гр. Троян през 1987 г. Занимава се с живопис и иконопис. Рисува икони върху щраусови яйца. Художничката не спира да твори, въпреки че завършва икономическо образование в Стопанска Акадамия „Д.А. Ценов” в Свищов и се реализира като собственик на сватбена агенция. През 2020 г видяхме нейната самостоятелна изложба в галерия „Серякова къща”.

Изложбата ще продължи до 10 януари 2021 г.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button