Троянката Стефани Йолова с най-добър резултат в Италия

Троянката Стефани Йолова е с най-добър резултат на Световната Купа ( Junior CUP) в Италия за младежи и девойки. Това е най-доброто постижението за биатлонистката.

Днес се проведе дисциплината Спринт 7.5 км  сутринта за момичетата, а по-късно се проведе и при момчетата 10 км.

При девойките Стефани, която е възпитаничка на КБС „Аякс“ Троян, с много добро ски бягане завърши 23-та – с 1 грешка. Валентина Димитрова мина през финала 27-ма с две грешки. Лора Радковска финишира след 3 грешки в стрелбата и е на 58 място, а Вяра Чолакова с 4 грешки и по-бавно темпо на бягане, приключи 76-ма(от 100 биатлонистки)

При момчетата най-добър от българите бе Константин Василев, който финишира на 30-та позиция след много добре бягане и три грешки, Васил Зашев е 60-ти, но с 5 неточни изстрела в мишената, Зафер Велиев с 2 грешки остана на 81-ва позиция, Красимир Атанасов – 74 – ти, с четири грешки и дебютантът Цветан Данаджиев, също възпитаник на „АЯКС“ Троян, след три грешки остана на 84-та позиция (от 122-ма )

Състезанията в Италия продължават със щафети и супер спринт в петък и събота, и там ще вземат участие Радковска,  Велиев и Данаджиев.

Стефани Йолова, Валентина Димитрова, Лора Христова, Константин Василев и Васил Зашев заминават за зимния курорт Обертилиах в Австрия, където ще вземат участие на друга Световна Купа при по-голяма възрастова група. Там ще се състезават в дисциплините Спринт (събота) и щафетите в неделя.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button