Биатлонистката Мария Здравкова заменя Милена като знаменосец

Биатлонистката Мария Здравкова ще замени своята съотборничка в националния отбор Милена Тодорова от Троян като знаменосец на българската делегация по време на церемонията по откриване на Зимните олимпийски игри в Пекин.

За промяна съобщи президентът на БФ Биатлон Екатерина Дафовска в предаването „Арена спорт“, а промяната се налага, тъй като само ден след откриването Тодорова ще стартира в смесената българска щафета.

„Наложи се да заменим Милена с Мария Здравкова заради смесената щафета, която ще се проведе на следващия ден. Мария няма да участва в това състезание, a пък и трябва максимално да намалим максимално контактите на нашите състезатели, за да могат да стартират във всяка една надпревара“, разкри Дафовска.

По този начин Мария Здравкова ще застане редом до сноубордистът ни Радослав Янков като знаменосец по време на откриващата церемония на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Церемонията по откриване на Зимните олимпийски игри в Пекин е на 4 февруари (петък) от 14:00 часа и ще може да я проследите на живо по БНТ 1 и БНТ 3.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button