Честит празник на родилната помощ

Честит празник на родилната помощ!, се казва в поздравителния адрес  към екипа на  Акушеро – гинекологичното отделение към Многопрофилната болница за активно лечение в Троян.Честит празник на родилната помощ!

„На днешния ден почитаме всички онези специалисти, които помагат на живота да се появи на бял свят. Поради усложнената здравна ситуация в общината, по изключение, Кметът Михайлова, не посети лично лекарите и акушерките в отделението, а изпрати поздрав и цветя за старшата акушерка в отделението.
„Приемете моите най-искрени поздрави и благопожелания по повод Вашия професионален празник. Позволете ми да изкажа своята признателност към достойния Ви труд и да Ви благодаря за всеотдайността и грижата, с които подкрепяте появата на новия живот.
Нека бъдат леки и изпълнени с положителни емоции работните Ви дни, а любовта и старанията, които влагате в професията си, бъдат високо оценени с уважение и обич.
Пожелавам Ви здраве, лично щастие и професионални успехи и, не на последно място, нека в общината се раждат повече деца!“, се казва в кметския поздрав.“

От Община Троян изказват специална благодарност  на „Хлебоизкусителница“ Троян и лично на г-жа Стаменка Дамянова за специалното отношение при подготовката на подаръка за екипа на д-р Василев.

Да напомним, че първото троянско бебче се казва Яна. От началото на Новата 2022 г. се родиха общо 15 деца.

През 2021 г, в Акушерогинекологичното отделение към Многопрофилната болница за активно лечение в Троян  са се родили 243 здрави бебета, с 50  по-малко от предходната – 2020 г., като момчетата са повече. Почти половината са от община Троян, другите са от  други области и общини, което е много радостен факт. Това означава професионалистите от отделението  – пет акушерки, един медицински секретар, шест санитари и четирима лекари, са ценени в цяла България.

Родени са една двойка близнаци и според Румяна Лазарова (главна акушерка)  има и семейства , които вече са се решили за  трето дете. С цезарови сечения са родили 32 процента  или 79.

Честит празник!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button