Четири важни проблема в Троян е поставила Донка Михайлова пред депутатите

Четири важни проблема  е откроила кметът Донка Михайлова пред народните представители от 11 многомандатен изборен район  Ловеч – Искрен Арабаджиев /“Продължаваме промяната“/, Станислав Анастасов /ДПС/, Вяра Йорданова /“БСП за България“/ и Любомир Каримански /“Има такъв народ“/. Николай Нанков /ГЕРБ-СДС/ единствено отсъства по здравословни причини.

Тя е изразила своето  очакване за  подкрепа в четирите  приоритети. Първия е за така важната за региона –  целогодишна проходимост на Троянския проход.

Също така финансирането на многофункционалната спортна зала в града е било приоритет , както  и реконструкция на ул. „Стара планина“ в Орешак (свързваща началото на града с Троянският манастир).Това е продължаване на изграждането на алтернативно трасе на републикански път II-35 , и ще облекчи трафика през града.

Първият проблем, който кметът е поставила, е необходимостта от конкретни действия за предприемане на стъпки по целогодишното преминаване на Троянския проход. По думите й народните представители са поели ангажимент заедно да организират среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството и новия председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ за обследване, проектиране и включване на изграждането на защитни съоръжения в рамките на новата регионална оперативна програма.

Финансирането на Многофунционалната спортна зала  е   тема, която е била поставена на срещата с депутатите от област Ловеч. Михайлова е обяснила, че залата е започнала първата фаза. Заедно с ловешките представители е била обсъдена възможност с целеви средства, предоставени от Министерството на финансите, да се кандидатства за финансиране на следващия етап.

  • Четиримата народни представители са изразили готовност заедно да работят за решаване проблемите на община Троян, което потвърдиха по време на брифинга.
    Ето и самата презентация

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button