До края на юни пенсионерите ще получат пенсии, не по-ниски от 2021 година

„До края на юни пенсионерите да са спокойни, че ще получат пенсии, не по-ниски от декември 2021 година“ – това увери председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански в Троян, след срещата с Донка Михайлова – кмет на общината.  Също така депутатът от 11 Многомандатен избирателен район Ловеч настоява  да бъде проверен начинът, по-който НОИ изчислява пенсиите, настоява председателя

Също така сподели, че мерките за подпомагане на битовите абонати на природен газ ще бъдат обявени до края на тази седмица.

„Ние ще намерим начин, по който всеки един битов абонат да бъде справедливо компенсиран“.

Той допълни, че има пари за искания от бизнеса по-висок таван на компенсациите.

„До края на седмицата ще има мерки, заедно с критериите, които са и за бизнеса и вече са уточнени начините, по които ще бъдат изплащани тези компенсации към бизнеса“, каза още Каримански.

Механизмът, по който ще бъдат компенсирани пенсионерите, получили през януари по-малко пари в сравнение с декември, ще бъде ясен до няколко дни. Това заяви в Троян председателят на парламентарната комисия по труда и социалната политика Искрен Арабаджиев и представител на Ловешка област в Народното събрание.

Той посочи, че управляващата коалиция си е поставила за цел до средата на годината да бъде направен цялостен анализ на пенсионната система:

„Да видим какви дефекти има системата и по какъв начин ще вървим занапред. Тъй като очакванията на пенсионерите са юни месец тези 60 лева също да бъдат включени към пенсията им, а да не продължаваме с добавките.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button