Два паркинга ще бъдат изградени в Троян

Два паркинга  са предвидени за изграждане през 2022 година, съобщи Донка Михайлова, кмет на община Троян,  по време на пресконференцията  през месец декември 2021 г.

Според градоначалничката проблема с паркирането в града няма да бъде решен, за това ще бъде организирана широка обществена дискусия , за да се намери най-добрия за гражданите вариант.

С реконструкцията на улица „Раковски“, ще бъдат обособени и 99 нови паркоместа, поясни кметът на Троян Донка Михайлова.

„Паркоместата са разпределени в шест зони, разположени в непосредствена близост до брега та река Осъм.“

Михайлова допълни, че в бюджета на общината са предвидени средства за още един голям паркинг в централната част на Троян, чието изграждане предстои тази година.

Паркирането в града в момента е напълно безплатно, но местата са недостатъчни, за това трябва да се търси рационално решение на проблема чрез обществена дискусия.

„Много ясна е обществената воля, да бъде запазено безплатното паркиране. Най-сложното ще бъде да откажем троянци да паркират там, където не е разрешено и да се убедят, че нарушавайки тротоарните пространства, чупейки плочките, нарушават нещо, което е създадено с техните пари.

Това което ние можем да направим, е да разширяваме паркингите. Само че ние вече нямаме достатъчно площи за разширение, а площите, които предполагат изграждане на паркинги, изцяло са заети. Вече е дошло време да търсим рационално решение.“

 

Източник
БНР

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button